بخش دیگر این گزارش، به روابط پیچیده و عمیق میان طالبان و شبکهی القاعده اختصاص داده شده است. در گزارش آمده است که هنوز هم بخش قابل توجهی از رهبری القاعده در مناطق مرزی افغانستان و پاکستان حضور دارند؛ حتا گفته شده که گزارشهایی از زندهماندن ایمنالظواهری، رهبر درجه یک القاعده نیز وجود دارد.
به تازگی، بخش نظارتی سازمان ملل متحد، گزارش داده است که تهدید طالبان نسبت به گذشته افزایش یافته و این گروه در حال گرفتن بخشهای بیشتری از خاک افغانستان است.
به نقل از سیانان، تیم نظارتی سازمان ملل، روز چهارشنبه -۱۲ جوزا-، گزارشی را منتشر کرده که نشان میدهد روابط طالبان با القاعده عمیقتر شده و طالبان متعهد اند که در صورت نیاز، میتوانند با زور و فشار، قدرت در افغانستان را به دست گیرند.
در این گزارش آمده است که با توجه به خروج آخرین سربازان باقیماندهی امریکا از افغانستان، تصویر تاریکی از وضعیت امنیتی در این کشور وجود دارد؛ زیرا همزمان با خروج نیروهای خارجی، خشونتها به بالاترین سطح در دو دههی گذشته در افغانستان، افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش سازمان ملل، در حالی که در سال ۲۰۲۰ میلادی، آمار بالایی از خشونت در افغانستان ثبت شده بود؛ اما رویدادهای امنیتی در سه ماه اول سال ۲۰۲۱ میلادی در مقایسه با زمان مشابه، بیش از ۶۰ درصد افزایش یافته است.
بخش نظارتی سازمان ملل، در این گزارش گفته که گروه طالبان مسؤول بیشتر قتلهای هدفمند در افغانستان استند و افزایش خشونتها نیز به هدف تضعیف دولت و ایجاد ترس در میان شهروندان عادی انجام میشود.
در این گزارش، آمده است که بخشی از رهبری گروه طالبان، هیچ علاقهای به روند کنونی صلح و راه حل سیاسی در افغانستان ندارند.
بر بنیاد این گزارش، طالبان نسبت به گذشته جسورتر شده و ادامهی این وضعیت به آنها این قابلیت را داده که مناطق بیشتری را در اختیار بگیرند و حملات شان را گستردهتر کنند.
بخش نظارتی سازمان ملل، گفته است که بسیاریها در افغانستان، به این باور اند که طالبان در تلاش شکلدهی عملیات نظامی اند و دیگر نیروهای خارجیای وجود ندارد که حملات متقابل انجام دهد.
در این گزارش، از افزایش سربازگیری طالبان نیز خبر داده شده و آمده است که با وجود بیست سال جنگ، روند استخدام سربازان در این گروه ثابت مانده و از ۵۸ هزار نیرو تا ۱۰۰هزار سرباز افزایش یافته است.
این گزارش میرساند که طالبان با ناامن کردن مناطق، درآمد بیشتری به دست آورده اند. چنانچه گفته شده است که در سال ۲۰۲۰ میلادی، طالبان معادل بیشتر از ۴۰۰ میلیون دالر از طریق اخاذی از بخش معدن و کشت و قاچاق تریاک درآمد داشته اند.
بخش نظارتی سازمان ملل، گفته است که طالبان با استفاده از این پول، سلاح و تجهیزات پیشرفته از قبیل هواپیماهای بدون سرنشین و مواد انفجاری برای افزایش حملات تروریستی خود خریداری میکنند.
بخش دیگر این گزارش، به روابط پیچیده و عمیق میان طالبان و شبکهی القاعده اختصاص داده شده است. در گزارش آمده است که هنوز هم بخش قابل توجهی از رهبری القاعده در مناطق مرزی افغانستان و پاکستان حضور دارند؛ حتا گفته شده که گزارشهایی از زندهماندن ایمنالظواهری، رهبر درجه یک القاعده نیز وجود دارد.
هرچند گروه طالبان بارها در صحبت با رسانهها، از حضور جنگجویان خارجی در افغانستان انکار کرده اند؛ اما بر اساس گفتههای بخش نظارتی سازمان ملل، بین ۸ تا ۱۰ هزار نیروی جنگی خارجی در این کشور حضور دارند که از سوی طالبان محافظت میشوند.
در گزارش آمده است که با توجه به پیوندهای شخصی «ازدواج» میان طالبان و القاعده، بسیار بعید است که طالبان برای سرکوب القاعده کاری انجام دهند و برعکس مشارکت این دو گروه از طریق نسل دوم، تقویت و حتا عمیقتر شده است.
این گزارش در حالی بر ادامهی روابط طالبان و القاعده مهر تأیید میگذارد که بر اساس توافقنامهی دوحه میان طالبان و امریکا، این گروه باید روابط خود را با سایر گروههای تروریستی از جمله شبکهی القاعده را قطع میکرد. پیش از این ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان، به روزنامهی صبح کابل گفته بود که در هیچ جایی از توافقنامه، قطع رابطه با شبکهی القاعده ذکر نشده است.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/22757
تگ ها: